22 Stamma Upp Palettblad Träd Lates

Posted on

Stamma upp palettblad träd

Stamma Upp Palettblad Träd. Ta bort bladen på stammen och spara några i toppen. Om man vill ha en buskig planta så kan man börja beskära den tidigt eller kapa den långt ner på stammen.

Stamma upp Palettblad Blomfantast
Stamma upp Palettblad Blomfantast from www.blomfantast.se

Låt plantan växta till sig och ge den gärna stöd av blompinnar. Allt du behöver för att börja är en stadig stickling som ser rak ut. Om man vill ha en buskig planta så kan man börja beskära den tidigt eller kapa den långt ner på stammen.

Palettbladet På Bilden Ovanför Har Jag Klippt Ned Ordentligt För Att Det Ska Börja Grena Sig.

Genom att plocka bort bladen på den nedre delen av stammen och sedan toppa krukväxten kontinuerligt skapar man snabbt ett litet träd i miniatyr. När nya blad börjar växa ut längs med stammen så rensa bort direkt så de inte stjäl energi. Fem skäl att stamma upp träd du får mer utrymme, fria sikter och tak mot himlen.

Stamma Upp Pelargoner Eller Palettblad:

Ovan breder lövade kronor ut sig med prasslande blad, under skapas sittplatser. Att stamma upp sitt palettblad så att det liknar ett träd blir allt mer populärt. I det här inlägget ska jag visa dig precis hur tuff du bör vara när du klipper.

Låt Några Par Av Blad På Toppen Sitta Kvar Där Du Vill Att.

Så har vi kommit till det ni undrar mest: Välj då ut en rak stickling och låt den växta så den är ca 15 centimeter hög. När plantan nått den höjd du vill att den ska vara, så kapar du toppen strax ovanför ett bladpar.

Ta Bort Bladen På Stammen Och Spara Några I Toppen.

Blada av stammen så att bara toppbladen återstår. Dra sedan försiktigt bort de nedersta bladen så endast två bladpar finns kvar i toppen. Om du vill kan du stamma upp ditt palettblad och skapa ett träd.

Och Att Göra Det Är Inte Särskilt Svårt.

På så sätt kan man få den att lägga fokus på sidogrenar. Du kan med andra ord hinna med att forma en fin krona under en växtsäsong. De spretar inte iväg åt något oväntat håll när du beskär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *