7 Små Träd På Stam 2023

Posted on

Små träd på stam

Små Träd På Stam. Får små frukter som kan användas till dekoration. Finns olika former klot,pelarträd och med hängande grenar.

Trädgård, klotrobinia, lavendel, sten Trädgårdsplanering from www.pinterest.se

Den blir också fin som litet träd i kruka på altanen eller balkongen. Svartplommon (prunus x cistena) som har mörka blad och får vitrosa blommor i maj. Häggmispel (amelanchier lamarckii) är ett fantastiskt flerstammat träd med tidig sirlig vårblomning och vacker höstfärg.

Eller Så Kan Det Vara En Buske Som Är Ympad På En Stam.

Kanske tänker du på träd som enstammiga, men samma art kan även finnas med flera stammar. (se faktaruta) det är dessutom ett långsamväxande träd vilket kan vara en fördel på små ytor. Yrkesodlingarna använder bara denna typ av grundstammar.

Några Fina Sorter Som Passar I Mindre Rabatter Är:

Så här stammar man upp växter till små träd; Välj rätt träd skall det vara för insyn, skugga eller enbart för blomningen tänk på att stamhöjden ändra sig inte, tillväxten sker i topp skotten och stam tjocklek, välj därför rätt stamhöjd från början. Blir ca 5m högt och 4m brett och får en vacker, lätt hängande och ganska luftig krona.

Exempel På Sorter På Grundstam B9 Är ’Amorosa’ Zon 4.

De är rätt val för den lilla täppan, för spaljéring på mindre ytor liksom för träd i kruka. Små sorter av prydnadskörsbär har vi också samt vinbär och krusbär på stam. Dvärgsyren är en buske på 1,5 meter som ofta säljs som toppympad på en stam så att det blir ett litet träd i miniatyr.

Den Är Söt Och Tålig.

Svagväxande grundstammar ger mindre träd som kommer tidigt i bördighet. Buskar på stam är ännu ett alternativ som skapar dynamik och ger höjd i en perennrabatt. Ni hittar silverbenveden här om ni vill ha mer information.

Le Jardinet Tänk Hur Mycket Karaktär, Form Och Skydd Som Träd Adderar Till Vinterträdgården.

Min favorit är dvärgsyrenen palibin. Vi har små träd för den lilla trädgården eller för att plantera i kruka på balkongen samt större träd och prydnadsträd. Ett prydnadsträd är den perfekta detaljen när du vill dekorera din trädgård med härlig grönska och färgsprakande blommor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.