22 Recept Kålpudding Per Morberg Lates

Posted on

Recept kålpudding per morberg

Recept Kålpudding Per Morberg. Ringla över sirap och soja och späd med lite vatten. Tillsätt mjölet och rör om.

Kålpudding
Kålpudding from www.vinochmatguiden.se

Ett recept från boken husmanskonst av leif mannerström. Ta ut och häll av stekskyn i en skål. Marinader ger smak åt kött och gör det mörare.

Ca 8 Portioner 800 G Blandfärs 1 Vitkålshuvud, Savoykål Eller Spetskål 1 Gul Lök Smör Till Stekning 1 Kokt Kall Potatis Eller Motsvarande

1 värm ugnen till 200°c. Ett recept från boken husmanskonst av leif mannerström. 2 skär ner kålen i grova bitar, bryn kålen i lite smör och rapsolja.

Så Här Gör Du 1 Sätt Ugnen På 175 Grader.

3 ta upp kålen, lägg den i en sil och låt den rinna av. 2 tärna vitkålen och bryn den väl i smör i en stekpanna under omrörning. Så mycket lättare att göra än kåldolmar.

Lägg Hälften Av Kålen I En Ugnssäker Form.

Marinader ger smak åt kött och gör det mörare. Förra helgen var det premiär för kåldolmar, nu i helgen per jag. Tärna vitkålen och bryn den väl i smör i en stekpanna och var noga med att röra om med jämna mellanrum.

Pensla Med Smör, Peppra Samt Pudra Över En Nypa Salt Och Farinsockret.

Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Rör om så att kålen inte bränns. Blanda färsen med ägg och salt.

Hitta (Och Spara!) Dina Egna Pins På Pinterest.

Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Kålpudding är husmanskost när den är som bäst!. 4 finhacka löken, blanda färsen med lök, vitt bröd, ägg, mjölk, till en smet och smaksätt med senap, salt och vitpeppar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *