2 Palt Från Norr Recept Lates

Posted on

Palt från norr recept

Palt Från Norr Recept. Om det nu råkade bli lite palt över så går det alldeles utmärkt att steka den dagen efter, tillsammans med det överblivna fläsket (om det blev nåt över). Ta upp brödet med hålslev.

Palt från Norr (om Piteå) Recept from www.pinterest.com

1905 av lydia olsson (nr 29403:3b) Blanda i hop potatis, lök, salt och vetemjölet. Låt ev torrt bröd svälla 1 timme.

Klasiskt Recept På Palt Från Norrland, Det Bästa Att Servera Till Palt Är Mjölk Och Lingonsylt, Det Första Som Ska Göras Är Att Skala Och Riva Potatisen Och Sedan Blanda I Mjöl Och Salt Efter Det Ska Degen Formas Till Bollar.

Frågan är om det finns någon stad som är starkare förknippad med en maträtt än piteå. Låt ev torrt bröd svälla 1 timme. Servera gärna med lingonsylt och lite smör som får smälta på palten.

Karolina Jansson, By, Norrbärke, Dalarna Upptecknat:

Därefter röks köttet i en rök om vanligtvis är fylld med sälg. Min mormors använder bara vetemjöl i smeten men en del använder en viss del kornmjöl också. Det är nog anledningen till att den tillagas i många jordbrukskulturer runt om vår jord.

Försegla Och Rulla Ihop Till En Tät Boll.

1905 av lydia olsson (nr 29403:3b) När man väl lärt sig hur smeten ska kännas behöver man inte mäta. Koka upp vatten i en större kastrull.

Potatis, Mjöl, Salt Och Fläsk.

Koka på svag värme 10 minuter. Lägg ner det i en rymlig kastrull. Recept, standardrecept för palt, 4 portioner.

Servera Med En Nyttig Och Fräsch Vitkålssallad Av.

Palt är en klassik svensk husmanskost från norra sverige. Häll på kallt saltat vatten så att det täcker. Bryt/skär paltbrödet i mindre bitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *