Någon Är Skriven På Min Adress

Posted on

Någon Är Skriven På Min Adress. En person som står skriven på en fastighet som denne inte är bosatt på, är dock i normalfallet felaktigt bokförd. Inte ens får skriva sig på adressen, för att någon annan har skrivit sig.

HEM
HEM from jessicafalk.com

Det är skatteverket som sköter folkbokföringen av personer i sverige. Och det gäller även om den andra personen bara utnyttjar adressen för att. Det är egentligen inte olagligt att stå skriven på någon annans adress, så polisen kan inte göra något åt saken (om inte brott påvisas).

Har fått fram var han jobbar och hans facebook och mobil,skickade ett sms men inget svar tillbaka.

Om man inte gör någon flyttanmälan, eller inte flyttar till eller bor på adressen som man har anmält, så kan det vara ett folkbokföringsbrott. Har själv råkat ut för att få en okänd person skriven på min adress. Inte ens får skriva sig på adressen, för att någon annan har skrivit sig.

Att vara folkbokförd på en adress där man inte bor kan vara olagligt.

Jag satt och slö surfade en dag,var inne på birthday.se och upptäckte att en annan person har skrivit sig på samma adress och lägenhets nummer som mig. Det är egentligen inte olagligt att stå skriven på någon annans adress, så polisen kan inte göra något åt saken (om inte brott påvisas). Å vart hämtar jag min post bor hos kompisar å ute!!!

Det går inte att folkbokföra sig på en postbox, inte heller är poste restante en folkbokföring.

Skatteverket förenklar förfarandet för att undersöka och anmäla felaktig folkbokföring. Enligt folkbokföringslagen måste alla vara folkbokförda. Skicka alltid tillbaka brev till avsändarendu ska alltid skicka tillbaka brev.

Det som är bra för oss att veta då är:

En person anses vara bosatt på den fastighet där han eller hon regelmässigt tillbringar sin dygnsvila (7 §). Då startar de en utredning och kan ändra den felaktiga adressen, när de har letat reda på hens riktiga adress. Om jag minns rätt, kan man tillkalla låssmed för att komma in i/på adresser där man är skriven.

Att stå skriven hos någon, konsekvenser?

Enda juridiska problemet som kan uppstå, är väl om grannen skulle vara oärlig och tillkalla låssmed för att komma in i din bostad då du exempelvis är borta en längre period, kanske på semester. Den som har bostadstillägg och låter någon annan person bli folkbokförd på sin egen adress kan råka ut för stora problem. Ring och anmäl till dem att personen skrivit sig hos dig utan din vetskap samt att hen inte bor där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *