12 Måla På Tryckt Virke 2021

Posted on

Måla på tryckt virke

Måla På Tryckt Virke. Efter ett par år går det att måla som på vanligt trä, om konstruktionen är tillräckligt torr. Med en tvättad och torr trä yta ökar alla chanser att det skall lyckas.

Överliggare 34x145 mm NTR AB Stora Gölhults Byggvaror
Överliggare 34×145 mm NTR AB Stora Gölhults Byggvaror from www.stgbygg.se

Det är ett trädäck på ca 35 kvm med krysstaket även det i tryckimpregnerat trä runt om. Nej, det bästa är att köpa otryckt virke, rötskydda och måla det enligt konstens alla regler. Olja och torka av stryk en gång med bestå grundolja trä på skarvar och ändträ.

Självklart Kan Du Måla Det Tryckta Virket Precis Som Du Målar Vanligt Trä Med Såväl Laserande Som Täckande Färg.

Därför gälller det alltså att måla direkt efter att du har byggt färdigt. (dock användes linoljefärg vilket var gör trögt å måla med) dela Olja är inte heller bra,.

Ett Tryckimpregnerat Trä Kan Ytbehandlas På Precis Samma Sätt Som Vanligt Trä.

Vill du sen måla ditt bygge så går det utmärkt. Olja och torka av stryk en gång med bestå grundolja trä på skarvar och ändträ. Ett impregnerat virke kan ytbehandlas på precis samma sätt som vanligt trä.

Du Målar Ju In Ganska Mycket Mögelsporer Om Du Målar Innan Du Tvättar.

I övrigt ska ett korrekt impregnerat virke vara underhållsfritt. En kund till mig tillverkar och säljer tryckimpat virke och hans kommentar är: Om virket är mycket blött vid montering tar det ca.

Nytt Tryckimpregnerat Virke Kan Vara För Blött För Att Behandla Omgående.

Som utgångpunkt bör man stryka träskydd på sitt tryckimpregnerade virke. Vänta minst två somrar innan man målar på impat virke. 6 veckor innan det är torrt och kan.

Det Är Svårt Att Få Färgen På Att Sitta På Det Mättade Träet Även Om Man Grundar Enligt Konstens Regler.

Dessutom är tryckt virke oftast hyvlat, vilket gör att slamfärg kan få lite svårt att fästa första gången du målar. Kan man måla på tryckimpregnerat trä? Nej, det bästa är att köpa otryckt virke, rötskydda och måla det enligt konstens alla regler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *