10 Måla På Tapet Utan Spackel New

Posted on

Måla på tapet utan spackel

Måla På Tapet Utan Spackel. Börjar man spackla får man fortsätta, och det är ett evigt jobb!! Sparmåla därför en vägg i taget.

Så målar du över tapeten! from www.caparolfarg.se

Låt det första lagret färg torka och slutmåla sedan med ett lager till. Du kan sedan med fördel bredspackla eller använda en väggtäckare t.ex. Grundmåla den spacklade ytan ett varv och låt torka i minst 30 minuter.

• Doppa Rollern I Färgtråget Och Fyll Rollern Med Så Mycket Färg Det Går Utan Att Det Droppar.

Grundmåla sedan ytan med en tapetgrund och spackla i där tapet saknas. Det rekommenderas att du alltid målar om taket när du målar om väggarna, annars tenderar taket att se smutsigt ut. En strykning med spärra räcker innan du bredspacklar eller.

Vill Du Däremot Ha En Helt Slät Tapet Behöver Du Bredspackla Innan Målningen.

Ibland kan också spackel under tapeten lossna. Måla de stora ytorna med roller. Lockas inte att dra med tapet som ev.

Spackla Därefter Alla Hål, Sprickor Och Skarvar.

Använd spärrfärg för att hindra fukt från att tränga in och minska risken för blåsor. Försök att fördela spacklet så jämnt som möjligt, så slipper du slipa ojämna ytor efteråt. Damma av väggen efter sandpappringen.

Använd En Sprayflaska, Borste, Svamp Eller Dylikt Och Applicera Rejält Med Vatten På En Liten Del Av Tapeten.

Efter ungefär en halvtimme kontrollerar du att tapeten inte har svällt eller börjat lossna. Börja en bit in på tapeten så undviker du att det samlas färg i hörnen. Lossnar av fukten, limma på den i efterhand med mer tapetlim istället.

Tänk På Att Alltid Måla Uppifrån Och Ner Och Börja Alltid Med Taket.

Måla sedan hela ytan, gärna fram till närmsta skarv om det är möjligt. Tänk på att de ojämnheter som syns igenom spacklet också. Viktigt att tänka på när du ska laga och spackla väggar spackel är färskvara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *