11 Måla Obehandlat Trä Utomhus 2025

Posted on

Måla obehandlat trä utomhus

Måla Obehandlat Trä Utomhus. Ännu bättre är att grundmåla virket innan det sätts upp. Om du målar på obehandlat trä, till exempel en nyligen uppsatt gavelbeklädnad, så är det frestande att bara lägga på ett laget färg.

Färg Fasad Öbergs i Västerås from obergs.nu

En oberoende tjänst som hjälper dig att jämföra produkter och tjänster online. Måla en bräda i taget, vilket även kallas ”vått i vått”, så undviker du överlappningar och. 2) vanligen slamfärg i rött, men andra pigment förekommer.

Måla Ett Första Lager Med Outspädd Linoljefärg.

Grundolja kan även skydda från påväxt av exempelvis alger och mögel. Oavsett om du ska måla obehandlat eller tidigare målat trä, är det. Vattenburen valfri kulör välj variant.

Förarbete En Förutsättning För Ett Bra Resultat Är Ett Noggrant Utfört Förarbete.

Steg 3 grunda och lasera förbehandla trärena, skadade ställen med grundolja, innan du stryker ytan på nytt med två lager av skyddande lasyr. Du ser detta genom att det har bildats en grå hinna på ytan. Det blir dessutom lättare att måla nästa lager med bra resultat.

Trä Är Ett Levande Material Som Bryts Ned Av Fukt Och Mikroorganismer Och Spricker Av Torka.

Måla träfasaden utomhus med linoljefärg. En grundfärg gör att det inte krävs lika mycket täckfärg för att få ett bra resultat. Det är bra att grundmåla trät, speciellt om det har varit behandlat innan.

Vägledning För Val Av Ytbehandlingsmaterial På Utvändiga Träunderlag 1) Vid Målning Med Akrylatfärg På Obehandlat Trä Ska Träytor Oljas Med Penetrerande Grundolja Och Grundas Med Alkydoljegrundfärg Enligt Färgtillverkarens Anvisningar.

Välj en målarpensel med samma bredd som de brädor du ska måla. Det medför försämrad hållbarhet för flertalet färgtyper. Oljan och färgen kan användas för att måla obehandlat trä utomhus samt för attt underhålla trä utomhus.

Träytan Blir Nämligen Försvagad Redan Efter En Kort Tids Exponering Utomhus.

Måla träet två gånger med ett lämpligt träskydd. När du sätter upp ditt trästaket är det viktigt att du gör rätt redan från början så att du slipper ta ner staketet efter något enstaka år. Måla inte direkt på utvändigt obehandlat trä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.