12 Måla Impregnerat Trä Vitt New

Posted on

Måla impregnerat trä vitt

Måla Impregnerat Trä Vitt. Du kan slipa ner och behandla virket för ett förnyat utseende när det. (typ 15w) färghandlaren kommer nog att säga att det inte går, att pigmentet inte går att blanda i eller att det kommer att smeta.

En trädgård blir till
En trädgård blir till from lummig.blogspot.com

Målning av tryckimpregnerat virke eftersom tryckimpregnerat virke innehåller impregneringsvätska kan det vara lite av en utmaning att måla. I tillverkningsprocessen hyvlar man först upp virket och kapar det i önskad längd. Då går det att måla direkt.

Du Kan Slipa Ner Och Behandla Virket För Ett Förnyat Utseende När Det.

Vi vill ha ett vitt staket, ej trärent, och vill måla det omgående efter uppsättning, men jag har hört ryktas om (och läst olika sanningar via. Men man ska minnas ett par saker. Det är svårt att få färgen på att sitta på det mättade träet även om man grundar enligt konstens regler.

Räcken Och Staket Som Byggs Av Tryckimpregnerat Virke Håller Betydligt Längre Än Om Du Bygger Med Obehandlat Virke.

Om man har tänkt sig ett målat staket, ska man då ha tryckimpregnerat som man avvaktar att måla ett år eller ska man ha vanlig plank som man. Trä är ett levande material som bryts ned av. Det är ett trädäck på ca 35 kvm med krysstaket även det i tryckimpregnerat trä runt om.

Då Går Det Att Måla Direkt.

Impregneringsvätskan hos tryckt virke har tillförts materialet under stort tryck. Ett tryckimpregnerat trä kan ytbehandlas på precis samma sätt som vanligt trä. Denna vätska kondenserar sakta från träet också sedan virket blivit monterat i din pergola.

Vi Byggde En Ny Terass För Ca 4 Års Sedan.

Behandling och målning av impregnerat trä är dock inte nödvändigt för livslängden men kan ge t.ex. Nytt tryckimpregnerat trä bör stå obehandlat en säsong innan du målar det. Oljebehandlingen hjälper också mot sprickbildningen som kan uppstå när träet åldras och torkar.

Man Måste Röra I Burken Med Jämna Mellanrum Under Tiden Man Oljar Däcket.

Tänk på att alltid kontrollera att fuktkvoten i träet är max 16% före behandling. Det kan du absolut göra. Vill du få smutsigt och missfärgat tryckimpregnerat trä snyggt igen är vanlig trärengörare bättre än högtryck, men högtryckstvätten gör inte att impregneringen försvinner, däremot kan det skada själva träet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *