12 Kitta Och Måla Fönster 2021

Posted on

Kitta och måla fönster

Kitta Och Måla Fönster. Så vida de inte är alldeles för slitna så finns möjligheten att renovera gamla fönster för att få dem i nyskick igen. Ett gott råd är att börja lite i smyg.

Så är det här i livet… Måla & kitta from majja83.blogspot.com

Undersök dina fönster innan du börjar för att se om de behöver kittas eller om det räcker med att måla om dem. Har du slitna fönster som du gärna vill behålla? Måla fönstret med grundfärg, mellanstrykning och färdigstrykning.

Ett Gott Råd Är Att Börja Lite I Smyg.

När du målar fönster är förarbetet lika viktigt som själva färgen. I vissa fall kan du låta fast kitt. Kitta om med hjälp av en kittspruta eller kittkniv, doppa kniven i vatten med diskmedel så fastnar inte kittet på den.

Dessutom Går Det Ganska Fort När Du Väl Lärt Dig De Enkla Handgreppen.

Kitta och laga allt sprucket kit ska tas bort och bytas ut. Måla även i kittfalsen och låt färgen torka ordentligt. Här under ser du fördjupad information för varje steg du ska ta när du renoverar fönster.

En Lista På Verktyg Som Används I Filmen Hittar Du Här:

Skär av fogsprutans munstycke i 45 graders vinkel och sätt munstycket mot kittfalsen. Du kan låna en fuktmätare från din färghandlare och den bör visa runt 14 procent och får inte gå över 17 procent. • förhindra att fukt tränger in och förstör fönstret • fönstrens livslängd förlängs • värmen hålls inne, vilket drar ner ens kostnader på sikt lycka till och tveka inte på att kontakta oss med dina frågor eller funderingar!

Ta Bort All Lös Färg Som Flagnar.

Tvätta, skrapa, slipa, grundolja och kitta noggrant innan du plockar fram målarpenseln, så kan du vara säker på att dina fönster blir riktigt fina och hållbara. Kitta om fönstren vid behov. Detta brukar innefatta att kitta på nytt och möjligtvis måla om.

Fönsterrenovering Och Kittning Steg 1:

Kitta om med hjälp av kittspruta eller kittkniv (tips, doppa kniven i vatten med diskmedel så fastnar inte kittet på den). En video där ni lär er en klassisk behandling av era fönster med linolja som skyddar virket i många år. Har du slitna fönster som du gärna vill behålla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *