10 Karl Johan Svamp Recept Soppa 2025

Posted on

Karl johan svamp recept soppa

Karl Johan Svamp Recept Soppa. Sila av spadet och späd det med grädde och vatten till 5 dl. Blötlägg stensoppen i vattnet minst 15 minuter.

Svamppizza med Karl Johan SVT recept
Svamppizza med Karl Johan SVT recept from www.svt.se

Servera antingen som förrätt eller som huvudrätt, då gärna med ett gott bröd. Fler recept på mina goda soppor hittar du här! Koka ihop grädden och crème fraichen, tillsätt svampen och smaka av.

Vi Har Samlat Recept På Ljuvliga Svampsoppor.

Stek svampen tills allt vatten. Smaka av med salt och grovmalen vitpeppar. Karljohan, eller stensopp, är en av de mest populära matsvamparna som huserar i våra skogar.

Häll I Buljong Och Grädde.

Allra bäst blir den på torkad svamp. Servera antingen som förrätt eller som huvudrätt, då gärna med ett gott bröd. När det gäller svamp har jag lite svårt att ange mängd då mycket försvinner när man rensar och när man steker svampen så jag höftar lite.

En Riktig Festrätt, Suverän Både Som Förrätt Eller Som Huvudrätt.

En värmande soppa på karljohan passar utmärkt i höstmörkret. Sila av spadet och späd det med grädde och vatten till 5 dl. Karljohansoppa med gruyère och bacon.

Låt Småkoka I 10 Minuter.

Karljohansvamp går att torka, var då noga att skära tunna skivor innan du torkar dem. Lägg det i en stekpanna tillsammans. Hacka svamp, lök och vitlök och fräs försiktigt i smör.

Passar Utmärkt Som Förrätt Eller Huvudrätt På Middagen!

Skala och skär potatis och schalottenlök grovt. Här hittar du våra recept med karljohan! Koka rötter och lök hela (de skall plockas upp senare), krydda och koka alla ingredienser utom svamparna i 30 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *