Hur Skriver Man Upphöjt På Tangentbordet

Posted on

Hur Skriver Man Upphöjt På Tangentbordet. Nersänkt text får du med ctrl pil (pilen ovanför ctrl tangenten) och 0 (nolla). Det är för excel, därför jag frågade angående ^!

Knepen för att skriva specialtecken Pctidningen.se
Knepen för att skriva specialtecken Pctidningen.se from pctidningen.se

För att skriva en apostrof eller ett minustecken, tryck på tangenten med 123 i nedre vänstra hörnet. Om tangentbordet är utrustat med ett numeriskt tangentbord, kan du använda blanksteg som mittpunkt. Tecknet har bara en liten lutning åt vänster, det ser nästan rakt ut, så jag trodde inte att det var backslash.

Alltså ctrl +, = upphöjd ctrl pil 0, = nersänkt mikael63 moderator 18,4k 346 postad 5 december, 2007

Vi koncentrerar oss på gradtecknet (°), men det fungerar likartat för att infoga andra symboler och specialtecken i de allra flesta dokument, oavsett program eller app. 3 tryck ctrl , shift och = igen för att inaktivera upphöjd läge. Högermusknapp på snabbverktygsfältet/anpassa/kommandon/alla kommandon sedan finns det en upphöjtknapp som du kan dra in till ditt verktygsfält, eller om du föredrar att skriva mer komplicerade formler såsom roten ur osv så kan du infoga equation editor rapportera citera flera citera 1 skriv svar meddelande

SS hittar du under bokstaven s.

Då menar jag det matematiska tecknet, precis som att 2 upphöjt till 2 är lika med 4. Man får ett mer diagonalt tecken när man skriver det \. Tangentbordet växlar nu till siffror och specialtecken.

Har du tangentbordet inställt på svenska så hittar du inte alla specialtecken för andra språk.

För att skriva en apostrof eller ett minustecken, tryck på tangenten med 123 i nedre vänstra hörnet. Undvik att placera handflatorna eller handlederna på någonting när du skriver. Annars har många ordbehandlare det som specialtecken under matematik, ser 100 ggr snyggare och mycket lättare av överskåda i längre ekv.

När alla tangenter trycks och släpps , kommer det registrerade varumärket symbolen ® , visas.

Tvärtom , kan du skapa en symbol genom att trycka på vissa tangenter samtidigt. Och för något så litet i storlek kan dessa vara en stor smärta i rumpan. Det finns ju flera specialtecken som lik.

Om man trycker på alt gr och sedan på den knappen så får man ett omvänt backslash.

Tryck på bokstaven du letar efter och håll inne några sekunder. Ja det var fan snyggt. På tangetbord som inte har ett separat numeriskt tangentbord, t.ex på en laptop, så brukar dessa siffror ligga överlagrade på det vanliga tangentbordet, t.ex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *