Hur Skriver Jag En Cv

Posted on

Hur Skriver Jag En Cv. Här beskriver du dina erfarenheter under sammanfattande rubriker. Och hänvisa till framgångar i arbete med olika arbetslag, projektgrupper eller kanske en fritidsaktivitet som scoutledare till exempel.

5 poddar för att öka din allmänbildning
5 poddar för att öka din allmänbildning from www.studentum.se

Denna sektion är valfri och du kan likväl skriva om dina yrkesmässiga framtidsplaner i följebrevet. Personalisera denna sektion enligt arbetsgivaren som skall ta emot ditt cv. Om ditt cv är skrivet på svenska.

Och hänvisa till framgångar i arbete med olika arbetslag, projektgrupper eller kanske en fritidsaktivitet som scoutledare till exempel.

Ditt cv ska på ett tydligt och övergripande sätt beskriva din erfarenhet, kompetens och dina åstadkommanden. Håll dig till max två sidor. Ett mål bör vara mycket kort och starkt.

Att skriva ett bra cv är en konst och något som inte är helt lätt.

Personalisera denna sektion enligt arbetsgivaren som skall ta emot ditt cv. Om ditt cv är skrivet på svenska. Tänk till exempel att du är en duktig ekonom, men vill jobba med marknadsföring.

Det fanns (som vanligt) en del saker som många hade med i sina cv som inte behövs.

Därför tänkte jag så här i början av året påminna om/tipsa om vad du inte skall ta med: Tidsaxel är den vanligaste formen av cv. Hur skriver jag ett professionellt cv?

Exempelvis är det bra att kortfattat berätta vad din arbetsprestation resulterade i.

Inled därför med en bra sammanfattning där du kortfattat berättar vad du kan, vad du vill och vad du drivs av. Gyllene skrivregler och hur man väljer rätt format. Är det dags att söka nytt jobb?

Vad är viktigast för att bedöma min profil?

Det syns inte på ditt cv om du inte förklarar. Du kan enkelt uppdatera en tidigare sparad cv samt skriva ut papperskopior av den för intervjuer om det behövs. Sammanfatta vissa kollar bara cv, och läser inte det personliga brevet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *