9 Får Man Ha En Apa Som Husdjur I Sverige 2023

Posted on

Får man ha en apa som husdjur i sverige

Får Man Ha En Apa Som Husdjur I Sverige. Du får inte ha djur som fångats i det vilda. En illervalp kostar vanligen omkring.

Idag träffade jag den här lilla sötnosen... Thessan.se
Idag träffade jag den här lilla sötnosen… Thessan.se from www.thessan.se

De möjligheter som ändå skulle kunna finnas för dig att äga en apa är att du driver en djurpark eller flyttar till ett land där det är lagligt att ha apor som husdjur. Driva en djurpark alla djurparker måste ha ett tillstånd. :p (tror själv inte det, men värt att fråga ;p)

Man Får Inte Ens Ha Rovdjur Som Husdjur, Dock Finns Det Fåtal Undantag Som T.ex Illern.

På många håll i europa, och även här i sverige, används fortfarande iller till kaninjakt. Dessa djur är inte helt ovanliga i usa som husdjur men. Enligt jordbruksverket är det förbjudet att ha bland annat apor, rovdjur och rovfåglar som sällskapsdjur.

En Del Har Även En Kanin Som Husdjur, Men Kan Man Verkligen Det?

Det finns en hel del ovanliga djur som är lagliga i sverige, men det gäller att man har koll på vad som är tillåtet och vilka djur man får ha. De enda rovdjur (bortsett från reptiler) som du får äga och ha som husdjur i sverige är katt och hund. Nu undrar ni säkert, kan man ha rävar som husdjur

Det Är Inte Tillåtet Att Ha Apor, Rovdjur Eller Rovfåglar Som Sällskapsdjur.

Innan du planerar att införskaffa ett exotiskt husdjur ska du kontrollera att djuret är tillåtet att ha enligt jordbruksverket. Dom tittar på fall till fall och behöver titta på om. Kan man köpa iller i sverige?

Är Det Lagligt Att Fånga Ett Dj…

Vallabyn är en australisk minikänguru som i storlek motsvarar en mellanstor eller stor hund. Jag har sett en liknande annons för några månader sedan på hä stnet.se och ringde då till polisen 11414 som skulle kolla upp det. Det kan däremot bli problem att ha iller kombinerat med fågel, kaniner, små gnagare eller reptiler.

Det Korta Svaret Är “Ja”, Vilket Många Redan Känner Till.

Man kan ha många djur som husdjur ifall man bara tränar dem ordentligt. Du får heller inte ha korsningar mellan tamkatt och vilda kattdjur eller mellan tamhund och vilda hunddjur. Istället för att se gulliga djurfilmer så leta reda på filmer som visar hur man sköter om dem, vad de äter, hur stor yta de minst måste leva på, vilka sorters klättermöjligheter de måste ha, vilka vacciner de måste ha, vilka sjukdomar de ofta råkar ut för, vilken skaderisk det innebär för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *