2 Exotiska Husdjur I Sverige 2020

Posted on

Exotiska husdjur i sverige

Exotiska Husdjur I Sverige. I sverige är det olagligt att äga vildfångade fåglar, rovfåglar tillhörande ordningarna stigiformes och falconiformes samt alla fågelarter som förekommer inom europeiska unionens geografiska område. Eftersom exotiska djur ofta kommer från varmare klimat riskerar de att inte trivas i sverige och det är svårt att återskapa deras naturliga miljö.

Intresset för exotiska husdjur ökar DN.SE
Intresset för exotiska husdjur ökar DN.SE from www.dn.se

Innan du planerar att införskaffa ett exotiskt husdjur ska du kontrollera att djuret är tillåtet att ha enligt jordbruksverket. Nu är det i grund och botten vilket djur som helst som ett husdjur som inte är en katt eller hund. Termen exotiska djur används för att beskriva djur från andra klimat än här i sverige.

Nu Är Det I Grund Och Botten Vilket Djur Som Helst Som Ett Husdjur Som Inte Är En Katt Eller Hund.

I sverige är det hamiltonstövaren som är nationalras, men när det är dags att skaffa hund så är labradoren den ras som oftast väljs in i hushållet. Samtliga krav måste kunna uppfyllas för att det ska vara lagligt och lämpligt att ha djur i lägenheten. Exotiska djur räknas inte som husdjur enlikt svensk lag och ska därför hållas som djurparksdjur, vilket innebär att de ska ha stora ytor att röra sig på.

I Många Situationer Definieras Ett Exotiskt Husdjur Löst Som Ett Husdjur Som Inte Är En Hund, En Katt Eller Ett Husdjur.

Den huvudsakliga skillnaden mellan exotiska sällskapsdjur (med undantag av iller) och hundar och katter är att de exotiska djuren i naturen är. Vet man att djuret kommer behöva sitta instängd i ett mörkt rum. Eftersom exotiska djur ofta kommer från varmare klimat riskerar de att inte trivas i sverige och det är svårt att återskapa deras naturliga miljö.

Alla Djur Som Finns I Sveriges Natur Får Du Inte Ha Som Husdjur.

Bara tama djur som exempelvis hundar och katter kan hållas i hemmiljö, då deras behov är lättare att tillgodose. Om du redan äger ett exotiskt husdjur bör du be en expert om råd hur du ska kunna tillgodose djurets behov, om du inte redan har. Eremitkräftan är ett väldigt lugnt djur som mest håller till inne i sitt skal.

Ett Exempel Är Fiskar Och Valar, Såsom Sillkung Och Öresvin, Som I Sällsynta Fall Kan Ta Sig In I Svenska Vatten.

Ödla som husdjur för barn; När det är dags att hitta en ny liten familjemedlem vill du självklart vara säker på att du gör affärer med en seriös. Det är inte helt enkelt att uppfylla dessa krav.

Grodor Finns I En Rad Olika Varianter Och De Kan Ha Fantastiskt Fina Färger.

Du får inte ha grävling som husdjur i sverige. Därför tycker jag att man ska avstå från att skaffa denna typ av husdjur, även om det kan verka häftigt att ha ett djur som ingen annan har. Detta för att försäkra dig om att du kan erbjuda ditt eventuellt framtida husdjur ett värdigt liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *