Byta Packning Kran Kök

Posted on

Byta Packning Kran Kök. Köksblandare är något mer självförklarande än blandartypen ovan. Längst ner på käglan sitter packningen.

Vattenkranen droppar så fixar du den! Gör Det Själv from gds.se

Jag bifogar en instruktion för blandaren oxå i pdf. Den sitter i anslutning till vattentillförseln under diskbänken/tvättstället. När du byter en duschslang, kontrollera packningarna noga.

Se till att verktygen inte slirar.

Kranen i köket kallas för köksblandare. Vissa kan skruvas av, för andra behöver du ett smalt verktyg för att försiktigt vicka loss den. Det är medlemmens eget ansvar att ordna/bekosta detta.

Här kommer stegen för att få en droppande kran att hålla tätt.

Den sitter i anslutning till vattentillförseln under diskbänken/tvättstället. Den kran vi tänkte fokusera på här är den vanliga tvågreppsblandaren. Vrid kranarna på kulventilerna så att de står vinkelrätt mot rören.

Sitter de helt fast, blir du tvungen att tillkalla professionell hjälp från en rörmokare.

Det är naturligtvis en detalj i köket som är viktig ur ett praktiskt perspektiv, men som också kan ge din diskho ett härligt lyft designmässigt. Om du har en äldre stril med stora hål, byt till en snålspolande. Det kan naturligtvis skilja lite mellan modeller och produkter också.

Längst ner på käglan sitter packningen.

I den här videon fixar jag en droppande vattenkran genom att byta packningar. Använd ett lämpligt verktyg för att lossa på muttern. Kolla om käglan har avlagringar, borsta bort dem i så fall.

Använd en rörtång och håll emot med en skiftnyckel.

Dra sedan av kranhatten av plast för att komma åt att skruva loss kranvredet. Öppna därefter köksblandaren över diskbänken och låt allt vatten i ledningen rinna ut. Är det en kran enbart för kallvatten, så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *