12 Bygglov För Att Måla Om Huset Lates

Posted on

Bygglov för att måla om huset

Bygglov För Att Måla Om Huset. 2 § med omfärgning eller att ändra en byggnads färg avses att byggnaden målas om i en ny kulör. Här är några viktiga steg att komma ihåg innan du sätter igång.

Ken Kennard 12 frågor & svar om målning
Ken Kennard 12 frågor & svar om målning from www.viivilla.se

Måla om huset i samma färg, inom och utanför detaljplanerat område måla om huset i en annan färg, utanför detaljplanerat område vilka handlingar ska du skicka in? 2 § med omfärgning eller att ändra en byggnads färg avses att byggnaden målas om i en ny kulör. Den vanligaste frågan är kanske:

Innehåll På Denna Sida När Du Varken Behöver Bygglov Eller Anmälan

Med anledning av dessa frågor tänkte jag i detta inlägg dela med mig av fem saker att tänka på om man ska måla huset i en mörk kulör. Om man till exempel vill måla om huset i en väldigt speciell färg, eller ha en färg som inget annat hus i området har, bör man kontakta bygglovsav­delningen för att se om det krävs bygglov. Vi har nyss målat om huset och på kommunen sa de att det inte behövs om det inte är nån extrem färg.

Om Färgen Väsentligt Ändrar Byggnadens Karaktär, Till Exempel Från Rött Till Vitt, Krävs Det Bygglov.

Vilka förändringar på huset kan kräva bygglov? Räcker det med en anmälan till kommunen eller behövs det bygglov? Men inom värdefull miljö kan även ommålning med samma kulör kräva bygglov.

Och Så Plötsligt, Flera År Senare, Kommer Ett Brev På Posten Om Att Vi Målat Om Olovligt, Säger Husägaren Till Stockholmdirekt.

Det finns dock en rad saker man måste ta i beaktande innan man målar om sitt hus. Men nu har ett stort misstag begåtts som sätter käppar i hjulet för bygget av den pampiga villan. Du behöver inte bygglov men måste göra en anmälan till byggnadsnämnden och invänta startbesked om du ska bygga ett så kallat attefallshus på högst 30 m 2, en tillbyggnad på högst 15 m 2 eller inreda en ytterligare bostad i ett enbostadshus.

Oftast Behövs Inte Bygglov För Att Måla Om Det Som Redan Sen Tidigare Är Målat.

Det är inte så konstigt att det dyker upp frågor då lagstiftningen och regelverken kan upplevas otydligt och förvirrande. Ta gärna kontakt med oss för rådgivning. En nymålad fasad ger inte bara huset ett helt nytt uttryck utan det är också viktigt för.

Om Du Vill Måla Om Ditt Hus I Samma Kulör Som Den Har Nu, Så Krävs Normalt Inte Bygglov.

Med byte av fasadbeklädnad eller taktäckningsmaterial avses ändring till ett annat material. Om ni avser att byta färg bör ni ta kontakt med bygglovsav­delningen i er kommun för att få veta vad som gäller för just ert område. Hej lotta och tack för din fråga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *