15 Ärtsoppa Med Fläsk Recept 2021

Posted on

ärtsoppa med fläsk recept

Ärtsoppa Med Fläsk Recept. 1 blötlägg ärtorna över natten i en bunke med cirka 2,5 liter vatten. Klassisk ärtsoppa med fläsk, pannkakor och drottningsylt.

Recept Ärtsoppa med fläsk P4 Västernorrland Sveriges from sverigesradio.se

Koka upp ärterna i nytt vatten med salt. Häll över ärterna och vattnet i en kastrull och låt koka kraftigt i några minuter. Lägg i den rökta bogen och lagerbladen och låt koka med i sisådär 45 minuter.

Skölj Ärterna I En Sil Och Lägg I En Skål.

Skölj av ärtorna genom ett durkslag och lägg dem i en gryta eller kastrull tillsammans med 1,4 liter nytt vatten, salt, hackad gul lök och fläsket. Detta om du vill koka ärtsoppan direkt. Låt koka upp och skumma sedan av.

Täck Med Vatten, Men Salta Inte.ställ Svalt Över Natt.dag 2:

Min favorit är facile punsch. Färsk timjan eller mejram kan man garnera ärtsoppan med. Ärtsoppa med fläsk soppa kock:

Lägg Ärterna I Blöt I Vatten Under Natten.

Spara buljongen till ärtsoppan och ersätt motsvarande del av vattnet i receptet. Servera ärtsoppan varm tillsammans med en god smörgås. 500 g gula ärter 1.5 liter vatten 300 g skuret färskt eller rimmat fläsk från bog/sida 2 gula lökar, i klyftor 1 msk mejram och/eller timjan till servering:

Rör Om Då Och Då Med En Visp För Att Få Bort.

Låt fläskfonden svalna och bli kallt. I det medeltida bondesamhället gällde det att ladda upp inför fredagens fasta. Ställ svalt ca 12 tim.

Häll På Så Mycket Vatten Att Det Täcker.

0.5 dl senap lägg i inköpslista. Ett klassiskt recept på smarrig ärtsoppa med smak av ärter, lök, lagerblad, fläskkorv och rimmat sidfläsk. Med rimmad fläsklägg behövs ingen buljongtärning och inget salt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *