13 Anka I Lergryta Recept 2023

Posted on

Anka i lergryta recept

Anka I Lergryta Recept. Har du en lergryta så testa detta, det är värt det! Kryddaankan på den uppsidan, dvs bröstsidan:

foodjunkies Recept på mat, dryck och upplevelser
foodjunkies Recept på mat, dryck och upplevelser from foodjunkies.se

Låt ankan ligga på rygg. Ta upp ankan ur lagen, låt den rinna av och lägg över i en braspanna. Placera grytan i kall ugn och ställ värmen på 250 °.

Lägg Över Köttbiten I Lergrytan, Häll På Vin Och Vatten Och Lägg På Locket.

Klipp av vingarna från ankan och lägg vid sidan i pannan. Tycker inte äpplesmaken tar över. Förra veckan testade håkan ett nytt recept på kalv, denna gången med dillsås och det visade sej vara ett väldigt lyckat test.

Torka Av Grytan Och Lägg I Ankan.

Bryn köttbiten runtom i stekpanna med smör/olja tills det fått en fin, gyllene färg. Ställ in grytan mitt i en kall ugn, sätt ugnen på 150 grader och starta den. Har du en lergryta så testa detta, det är värt det!

Ta Av Locket En Halvtimme Innan För Att Få Färg På Skinnet.

Den passar perfekt till stek, kyckling, långkok och grönsaksrätter. Salta, peppra och lägg på locket. Inkråmet läggs med grapefrukten (kan uteslutas)

Sök På Ingrediens Eller Recept.

Jag bytte 1 av 3 dl juice med torr äppelcider och la till en näve shiitakesvamp. Testa ett av våra recept på anka, så som knaperstekt ankbröst eller ugnslagad anka med smakliga tillbehör. Låt ankan ligga på rygg.

Ta Upp Ankan Och Låt Den Rinna Av Ordentligt.

Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk. Använd endast fett som smaksättning. Lerkrukan ställs blöt först ställ sedan in krukan i kall ugn och sätt på värmen till 250 grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *